keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kesää odotellessa

Tuli vietettyä kuutisen viikkoa välillä Suomessa ja nyt taas takaisin täällä Alanyassa sunnuntaista saakka. Suomessa oli kiva käydä piipahtamassa, tai tulihan se reissu vähän aiottua pidemmäksi, kun kaksi viikkoa ensiksi vain ajateltiin olevamme. Se on kumma kun täältä Suomeen päin löytää halvalla lentoja, melkein puoli-ilmaiseksi, mutta Suomesta Alanyaan lentojen hinnat ovat päätähuimaavia tai halvoilla lennoilla tilaa on enää vain yhdelle hengelle. No mutta täällä sitä nyt ollaan Alanyassa. Sateista on ollut ja ukkosmyrskyt yöllä ovat pauhanneet. Tänään tosin ihan oli auringossa kuuma ja rinnuskin sai Onnelassa istuessa hieman väriä.
Täällä tämä elämänrytmi on kyllä niin erilaista kuin Suomessa,että ainakin itse tykkään täällä aikaani viettää. Aluksi piti mennä vain lasten kanssa puistoon, mutta kun siellä kyllästyttiin olemaan, suuntasimme Onnelaan, jossa aika hurahti suomalaisten kanssa jutustellen. Tuli juttua siitä, miten täällä Alanyassa tapaa useampia ystäviä mitä Suomessa koskaan, kun Suomessa ei niin vain tule kyläiltyä siellä täällä ja täällä sitten taas kierrellään enemmän paikasta toiseen. Toinen hyvä asia on, että aina melkein täällä tapahtuu jotain. Vaikka kotosallakin on mukava oleskella, on ihanaa kun pääsee ihmisten ilmoille eikä koskaan oikeastaan tekeminen lopu kesken. Nyt kun Onnelasta lähdettiin, törmättiin kauppamatkalla miehen serkkuun ja muutamaan naapuriin, mentiin heidän seuranaan serkun marketille istuskelemaan ja naapuritalosta saatiin vielä pussillinen puusta juuri poimittuja aprikooseja. Kotiin tultaessa, miehen perheen luona sattui olemaan vieraita, joilla omien lapsien ikäiset pojat ja siinähän taas aika vierähti istuskellessa ja jutellessa, lasten leikkiessä.
Kesäkausi pikkuhiljaa käynnistyy, monet ravintolat,kaupat ja hotellit ovat saaneet uuden ulkoasun ja viereisen hotellin minidisco taas pauhaa. Kohta viimeisetkin paikat heräävät eloon ja kesäkausi voidaan ottaa ilolla vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti