sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Turkkilaiset miehet ja seurustelusuhteet

Pitihän jo aikoja sitten kyseisestä aiheesta kirjoittaa, mutta aikaiseksi en vain ole taas saanut... Minulta kun kysyttiin millaisia nuo miehet siellä Turkissa sitten onkaan ylipäänsä. Kysymystä olenkin ahkerasti miettinyt ja pohtinut, mutta mitään suoranaista vastausta en kyllä osaa sanoa. Olen käynyt kyseisestä aiheesta keskustelua niin suomalaisten kuin turkkilaisten naisten kanssa ja lukenut mielipidepalstoja ja voisi näin yleistäen sanoa että kaikki turkkilaiset miehet ovat naistennaurattajia, hyväksikäyttäjiä, pettureita, roistoja ja epäluotettavia naistenhakkaajia.
Mutta jotenkaan en nyt tähän yhdy.
Turkissa miehiä on moneen lähtöön, niin ulkonäöllisesti kuin luonteenpiirteiltään. Se millainen joku sitten on, on vaikeaa mennä suorilta käsin sanomaan, vaan tärkeintä on tutustuminen toiseen. Joskus kyllä tosin jonkun pelkkä olemuskin saa karvat nousemaan pystyyn ja toisinaan sitten taas jostain tyypeistä ei koskaan uskoisi mitään pahaa.
Alanyassa asustelee hyvin laaja kirjo miehiä, jotka ovat lähtöisin ympäri Turkkia. Osa heistä on ollut Alanyassa useamman vuoden, nähneet ja kokeneet turismin kannalta kaiken, kun taas osa heistä on vielä uutuudenviehätyksen pauloissa. Nämä innokkaat "alokkaat" voivat ajoittain olla hyvinkin rasittavia ja päällekäyviä, kun taas "kokeneemmat" miehet osaavat joko itsensä hillitysti tuoda esille tai sitten ovat jo kaiken nähneenä/kokeneena kyllästyneet naisten naurattamiseen.
Osa miehistä etsii tositarkoituksella itselleen elämänkumppania, kun taas osa vain huvittelee ja toiset sitten vievät rahat tai halajavat turistitytön/-naisen helmassa matkustaa ulkomaille paremman elämän toivossa.

Mutta mistä sitten tunnistaa sen aidon kiintymyksen/rakkauden? Siinäpä kysymys...
Mielestäni parhaiten sen tunnistaa, kun antaa suhteelle aikaa ja pitää silmät avoinna. Hälytysmerkkejä on mielestäni ainakin suuri ikäero, jolloin mies on vielä nuori pojankoltiainen ja nainen huomattavasti vanhempi. Myös hälytyskellot voivat soida silloin kun mies itse ei koskaan tarjoa naiselle ulkona käydessä ruokaa/juomaa vaan odottaa naisen hoitavan maksutyöt. Turkissa kun miehelle on tärkeää olla perheen pää ja elättäjä ja hänelle on suuri kunnia tarjota naiselle omilla, vähäisilläkin rahoillaan vaikkapa vain teen! Tosin tämä ei tarkoita että mies aina on maksumiehenä vaan nainen voi vastavuoroisesti myös tarjota miehelle. Pitää myös varoa, että mies ei käytä hyväksi naisen ihastumista siihen että maksattaisi tällä velkojaan tai miehen kaveriporukan illanviettoja tai miehen shoppailuja.
Toisinaan mies saattaa tarjota aluksi kaiken ja sitten naisen jo palattua kotimaahansa, mies alkaa kyselemään voisiko nainen "lainata" hänelle rahaa kun työtilanne ym. on sillä hetkellä huono. Joskus pienen rahasumman lähettäminen voi olla oikea teko, mutta jos rahan pyytäminen käy toistuvaksi ja rahasummien määrä nousee, on naisen syytä pohtia miehen sitoumuksen aitoutta.

Olen tästä rahanpyytämisestä ja tyttöjen/naisten naurattamisesta keskustellut myös turkkilaisten miesten kanssa ihan asiallisesti ja kysynyt heiltä, miksi ihmeessä jaksavat pelata useidenkin turistineitojen kanssa samanaikaisesti ja suurin syy tuntuu olevan luottamuspula. Miehet jotka pelaavat naisten kanssa ovat itse saattaneet joutua naisen pelinappulaksi tai vain nähneet miten jotkut turistit "unohtavat" lomansa aikana kotiinjääneen rakkaansa ja pitävät hauskaa paikallisten miesten kanssa. Turistikohteissa nämä molemmin puolin koetut ja nähdyt väärinkäytökset valitettavasti syövät pohjaa myös niiltä mahdollisilta aidoilta suhteilta, mutta onneksi niitäkin aitoja suhteita vielä löytyy.
Parhaimmassa tapauksessa mies on hyvin hellä, huolehtivainen ja romanttinen, mutta ei myöskään pelkää näyttää "huonoja" puoliaan.

Turkkilainen mies on usein nopea liikkeissään ja välillä hieman pelottavan tuntuisesti kaikki käy hyvin vikkelään. Tavataan, ihastutaan, rakastutaan, muutetaan yhteen, ostetaan kihlat ja mennään naimisiin. Perheen tapaaminen hyvin alkuvaiheessa suhdetta voi tuntua pelottavalta, mutta on itse asiassa suuri kunnia.
Kulttuurien yhteentörmäykseltä ei koskaan aivan täysin voi välttyä, mutta toisen kunnioittaminen suhteessa kuin suhteessa on aina tärkeää ja suhteen edetessä onkin hyvä käydä läpi molemminpuolisesti omia arvomaailmoja ja yrittää sovittaa niitä yhteen, jotta myöhemmiltä suurilta konflikteilta vältyttäisiin.

9 kommenttia:

 1. Aihe on todella laaja ja siitä saisi juttua vielä enemmänkin ja syvällisemmin, mutta tässä nyt lyhykäisyydessään hieman yleistäenkin pientä osviittaa kiinnostuneille. Paras tapa kokea ja oppia tuntemaan turkkilainen mies on paikanpäällä heitä tarkkaillen ja heidän kanssaan keskusteleminen. Se että ei suinpäin itse ajaudu suhteeseen kuin suhteeseen auttaa myös saavuttamaan kunnioituksen turkkilaisen miehen silmissä.

  VastaaPoista
 2. Todella asiallista tekstiä! :)

  VastaaPoista
 3. Kuinkas helppo siellä alanyassa on asustella, ja saitko helposti asumisluvan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alanyassa on melko helppo asustaa. Turismin myötä ovat paikalliset alkaneet suhtautua myönteisemmin myös paikallisiin ulkomaalaisiin. Kodin voi löytää vuokralle pidemmäksikin aikaa, jos omaa asuntoa ei pysty tai halua ostaa. Itsellä on ollut aika hyvä tilanne, kun mitään virallisia asioita ei ole tarvinnut käydä hoitamassa kovinkaan paljoa tai mies on ne tehnyt omasta puolesta. Yleensähän täällä virallisten asioiden hoito vaatii paikasta toiseen hyppäämistä ja melkeinpä jonkun paikallisen avustuksella on pakko asiansa hoitaa.

   Noista oleskelulupa asioista on nyt itsekin otettava ensin selvää, koska en tiedä onko tällä hetkellä jo suomalaisilla voimassa uusi käytäntö, jonka mukaan ulkomaalainen voi oleskella Turkissa 90päivää, jonka jälkeen on oltava toiset 90päivää poissa ja taas palata takaisin 90päiväksi. Eli puoli vuotta näin ollen vuodesta saisi ulkomaalainen oleilla Turkissa ilman viisumia. Tämän lain voimaantullessa ei enää auta, vaikka lähtisi kolmen kuukauden oleskelun jälkeen käymään Kyproksella passinsa leimaamassa.
   Toki uskon että yhä edelleen viisumia voi pidentää poliisilaitoksella, jolloin turistin tulee todistaa pystyvänsä itsensä sinä aikana elättämään, eli hänen tulee toimittaa tiliotteensa poliisilaitokselle. Valitettavasti en nyt muista kuinka paljon varoja pitää olla käytettävissä lisäkuukautta kohden. Turkkilaisen kanssa naimisissa olessa ei tiliotetta kysellä. Mutta näistä asioista voisin ottaakin nyt selvää ja kirjoittaa asiasta toisella kertaa.

   Poista
 4. Minullekin sanottiin aikoinaan että paras tapa tietää että turkkilainen mies on tosissaan, on tavata perhe. Mutta en tätä allekirjoita, tunnen 23-vuotiaan pojan joka vei 37-vuotiaan yh-äidin kotikyläänsä näytille. Perhe otti mieluusti vastaan mutta todellisuudessa takana oli ainoastaan yritys päästä Norjaan ja tehdä koko perheestä rikas (nainen oli varakas). Tämä paljastui pojan puheista kavereilleen ja siihen että tämä kutsui vaimoaan turkkilaisella nimellä suomeksi kääntäen "Lompakko".

  Sanoisin että paras tapa tutustua turkkilaiseen mieheen on ymmärtää verkostoitumisen tärkeys. Turkkilaiset verkostoituvat kaikkialla ja kertovat kyllä ystävilleen mikä on totuus suhteen laadusta. Hyvä turkin kieli ja muiden valppaat silmät sekä avoimet korvat kertovat vipattaako kaverilla menojalka liikaa. Ei pidä elää tynnyrissä vaan olla aidosti utelias ja varovaisen kiinnostunut kaikesta.

  Minä perustin käsitykseni turkkilaisesta miehestäni myös paikallisten alanyalaisten mielipiteisiin, osa heistä suomalaisia jotka asuvat Alanyassa vakituiseen. He seurasivat miehen elämää seurustelumme alussa ja olisivat taatusti kertoneet minulle jos kaveri olisi ollut huijari tai tapailisi tyttöjä minun poissa olessani. Minulla kävi tuuri - mieheni osoittautui erittäin suoraselkäiseksi ja rehelliseksi mieheksi, joka aidosti rakastaa minua.

  Nyt yhdessä yli 3 vuotta ja rakkaus voi hyvin. :)

  VastaaPoista
 5. On tuokin totta, helposti miehet saattavat perheelleen esitellä vaimoehdokasta ja perhe on ottamassa avokätisesti vastaan "lompakkoa". Kuitenkin näkisin, että perheen taapaaminen on yksi tärkeä meriitti, sillä samalla itsekin voi nähdä minkälaisista oloista mies on ja miten perhesuhteet heillä toimii jne. Myös itse olen kokenut parhaaksi kuulustella ystävien mielipiteitä (niin paikallisten kuin pidempiaikaisesti Alanyassa asuvien ulkomaalaisten)ja niin kuin edellisessä kommentissa on mainittu, varovaisuutta ja valppautta tarvitaan suhteen alussa. Ilman sujuvaa turkin kielen taitoakin voi jo pelkistä katseista, äänensävyistä ja muutamista sanoista ymmärtää, mitä itsestä puhutaan. Toisaalta tulee myös varoa kateellisten ja omaa etuaan tavoittelevien pötypuheita, joita niitäkin riittää. Mutta yhä edelleen oma maalaisjärki ja sisäinen vaisto tuovat jo hyvin pitkälle. Suhde voi viedä mukanaan, niin että kaikki hyvät neuvot ja omat sekä muiden varoitukset saattavat mennä kuuroille korville. Mutta onneksi aina eivät kaikki suhteet ole tuhoon tuomittuja. Itse tiedän monta onnistunutta ja pitkää suhdetta suomalaisen ja turkkilaisen välillä. Itsellä tänään täynnä 8 vuotta avioliiton satamassa ja 10 vuotta yhteistä taivalta ylä-ja alamäkineen.

  VastaaPoista
 6. hei! tulin juuri eilen alanyasta ja tutustuin siellä erittäin ihanaan mieheen. olemme eilen ja tänään soitelleet ja joka päivä lomani aikana näimme. luotan kyllä mieheen mutta en ole silti kykeneväinen luottamaan häneen kokonaan mutta seitsemän viikon kuluttua näemme uudestaan kun lähden takaisin alanyaan vähän yli kuukaudeksi. olisi ihanaa saada kuulla lisää parisuhteestanne ja olisi todella mukavaa jos voisit antaa ns. "vinkkejä" miten minun kannattaisi hänen kanssaan toimia. mies on muslimi ja pyysi minua yöksi kotiinsa mutta en mennyt ja mies ei sitä pahalla ottanut. mitä mieltä turkkilaiset miehet ovat seksistä ennen avioliittoa yms.? kiitos paljon jo näin etukäteen :)

  VastaaPoista
 7. Harmi kun et kirjoita blogiasi enää. Luen paljon blogeja ja enää harvoin törmään oikeasti mielenkiintoiseen, tämä sellainen mielenkiintoinen blogi kuitenkin oli.

  VastaaPoista
 8. mielenkiintoinen postaus, kiitos! ja hyviä asioita nostettu esiin, joihin kiinnittää huomiota, varsinkin kun itse olen hyvin epäileväinen aina. jopa kommentissasi mainitsemaa kuulustelu taktiikkaa on tullu koitettua, harmiksi vain se ei ole tuottanut tulosta, suomalaisia pidempiaikaisesti sielä asuvia tuttuja kun ei ole ja he ketkä tuntevat ja näkevät kyseistä henkilöä eivät tahdo paljastaa mitään. sen sijaan aina tuntuu kuulevan kehoituksen kysyä asiasta suoraan kyseiseltä henkilöltä ja toisten asioista puhumisen olevan väärin... tiedä sitten pitäisikö tilanteesta huolestua vai mitä ajatella...

  mutta ainakin nyt löytyi uusi blogi jota varmasti mielenkiinnolla lueskelee, samalla kun haikailee jälleen turkkiin ja alanyaan pääsystä :)

  VastaaPoista