sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Syysväsymystä, häiden viettoa ja hulluja suomalaisia

Syksyn tultua on joka puolella alkanut elämä rauhoittua. Asiakaskunta on vaihtunut enemmän iäkkäämpään porukkaan, nuoret ovat siirtyneet kotimaihinsa kouluihin, töihin jne.
Ravintoloista ei kantaudu enää yhtä railakas meteli eikä työntekijät enää jaksa jokaiselle ohikulkevalle huudella. Kausi alkaa olemaan lopuillaan. Itse olen niin ikään kärsinyt jonkin asteisesta syysväsymyksestä. Aina vain nukuttaisi. Nyt kun vanhempani ja serkkuni ovat täällä seuranamme ja auttamassa lasten hoidossa, voisin välillä yrittää irroitella kunnolla. Muutamaan otteeseen olen käynyt ystävieni kanssa ulkona, mutta lopulta väsymys on voittanut ja olen ennemmin viettänyt vapaa-aikaani telkkua katsellen ja vain rauhallisuudesta nautiskellen.

Perjantaina vietimme ihanien ystäviemme turkkilais-suomalaisia häitä. Ensin maistraatissa heidät vihittiin turkinkielellä, seuraavaksi nautimme ihanan aamiaisen Kale-kukkulan eräässä ravintolassa ja illalla kävimme syömässä Sönmez-ravintolassa, jonka jälkeen suuntasimme satamaan Carisman kautta Latinoon. Sönmezissä hääpari leikkasi hääkakun ja morsian voitti polkaisun, eli perheenpää kävi selväksi ;) Tosin sulhanen oli jo maistraatissa ehtinyt polkaisemaan morsiamen jalalle, että olisiko tämä nyt merkki siitä, että heidän kotonaan päätökset tehdään yhteistuumin =) Sönmezistä morsian myös ryöstettiin suomalaiseen tapaan ja sulhanen joutui runoilemaan saadakseen rakkaansa takaisin. Morsian puolestaan joutui turkkilaisia perinteitä noudattaen huutamaan suureen ääneen "Seni seviyorum" sulhaselleen.
Carismassa ja Latinossa nautittiin rennosta tunnelmasta ja hyvästä musiikista ja yhteisestä ajasta. Kiitos kaunis teille ihana hääparimme. Olkoon he onnellisina yhdessä ainiaan <3 p="">
Vaikka elämä muuten rauhoittuu, pitävät täällä asustelevat, hengailevat hullut suomalaiset pitävät huolen siitä, että aika ei tule pitkäksi. Toiset bailaa ja toiset raahaa roskapönttöjä ravintoloiden eteen, toiset heittelevät perättömiä juttuja ja juoruja toisista, toiset huorittelevat toisia ilman syytä ja haukkuvat kaikki. Toiset näkevät vaivaa toisten elämästä ja toiset jaksavat puuttua neuvoillaan toisten elämään. Riitoja, juoruja, selän takana puhumista ja hauskanpitoa... Näin suomalaisten keskuudessa. Siitä voisi löytää paljon juttua seuraavan blogin aiheeksi.

3 kommenttia:

 1. Alanyassa myöskin pariin otteeseen asuneena allekirjoitan NIIN tuon suomalaisten käyttäytymisen. Kyse nimenomaan siellä pysyvästi tai usein asuvista. Meno on välillä kuin Kauniista ja rohkeista, jutuista päätellen ainakin...Itse olen sen verran nuori, että toivon mukaan minusta ei kovin puhuttu paskaa, tai ainakin pyrin olemaan hyvissä väleissä kaikkien kanssa ja satunnaiset niin kutsutut töppäilyni taidettiin pistää nuoruuden piikkiin. Tai siis toivottavasti, juoruilu ja asioiden muunteluhan on näiden erikoisalaa... Mutta kyllä sai itse pyöritellä ihmeissään päätä juttuja kuunnellessa. Henkilö A tulee puhumaan mulle henkilö B:stä, jonka jälkeen henkilö B haluaa tietää onko hänestä puhuttu, mutta tiesittekö että henkilö C:llä on uusi mies....!!! Hohhoijaaaa.

  VastaaPoista
 2. Oi vitsi, noi häät kuulostaa onnistuneilta ja mukavilta! :)
  Paljon halauksia teille sinne! <3

  VastaaPoista
 3. Ihanalta kuulostavat nuo häät. Ne ystäväni jotka ovat menneet naimiin Turkkilaisen kanssa, ovat todella onnellisia ja olen iloinen heidän puolestansa. Aika surullisena seurasin kesällä sitä menoa, mitä joillain siellä asuvat Suomalaisilla on. Ihan nolotti koko juttu. Mielummin olen kaikkien kanssa tekemisissä ja ystävällinen, kuin puutun kenenkään tekemisiin. Harmi vain on se, että sitten kun muutama touhuaa mitä touhuaa, kaikkia Suomalaisia ajatellaan samanlaisiksi. On kiva lukea juttujasi. Kaikkea hyvää sinun ja perheesi syksyyn täältä sateesta ja harmaudesta. t. Iisa

  VastaaPoista