keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Ukkosta ja salamoita!

Taas yksi harmaanpuhuva päivä on takana. Lapset nukkuvat kuin tukit, onneksi. Mies pelaa netissä ja kiroilee kun pelit ei mene halutulla tavalla ja minä yliväsyneenä mietin, miksi vielä olen hereillä enkä nukkumassa :)

Mutta siis ukkostaa, salamoi ja sataa... Ei se minua häiritse, vaikka täällä nuo jyrähdykset ovatkin aina omaa luokkaansa. Toisaalta on ihan mukavaakin näin sadesäällä. Olen aina nauttinut ukkosmyrskyistä jollain lailla. Sateella vain on omat huonot puolensa jotka pidemmän päälle hankaloittaa elämää.
Aamuisin aina kun herää, raottaa silmiään jännittyneenä siitä, paistaako aurinko vai ei... eli päästäänkö pihalle ja saadaanko lämmintä vettä hanasta vai ei... Kuivuuko pyykit nopeasti vai ei...
Miehen kanssa ollaan suunniteltu sellaisen mekanismin ostamista ylös vesitankkiin, että lämmin vesi virtaisi hanasta kuin hanasta olkoon ilma mitä on. Vielä ei olla aikaiseksi saatu. Onneksi kuitenkin on suihkussa lämmitin takaamassa lämpimän veden tulon päivittäin. Mutta tällä hetkellä kun aurinko ei päivällä paista, tietää että hanasta virtaa vain kylmä vesi.
Pyykit kuivuvat kovin hitaasti silloin kun niitä ei ulos parvekkeelle saa aurinkoon kuivumaan. Sisätiloissa kun ei näin vanhassa talossa, missä mekin asustelemme, pyykki kuivu kosteuden vuoksi nopiaan.Tälläkin hetkellä lämmityslaitteet huutavat täysillä makuuhuoneessa ja olohuoneessa, mutta keittiö, eteinen ja kylpyhuone mm. ovat kaikkea muuta kuin lämpöisiä.
Tänään oli täällä vieraana sitten tornaadokin. Niitä näin talvisaikaan silloin tällöin saattaa nähdä. Satoi tuossa viime viikolla rakeitakin parina päivänä.

Mutta kaikesta sateesta huolimatta pilkahtaa se aurinkokin välillä ja päivisin on jo ilmat välillä melko lämpöisiä. Silloin sitä mennään eikä meinata, pikkuneidit rattaisiin ja teitä tallomaan. Mielenkiintoisinta on ottaa aina uusi reitti ja tutkia mitä kaikki pikkukadut pitävät sisällään. Vaikka itsekin täällä olen kuljeskellut ympäriinsä pian parisenkymmentä vuotta, on aina silti paljon uutta nähtävää. Kävelylenkkien päätteeksi usein istahdetaan sitten teelle uuteen Onnela Alanyaan rupattelemaan päivän kuulumisia omistajien kanssa tai poiketaan marketin kautta kotiin. Kävelylenkkien sijasta saatamme viettää aikaa leikkipuistoissa, joita on tullut pienen ajan sisällä useita.

Toivotaan nyt että aamuksi sade olisi lakannut, pilvet väistyneet auringon tieltä ja uudet seikkailut odottamassa kulkijaansa =) Nyt öitä teille kaikille, pää ei toimi ja silmät painuu väkisin kiinni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti