perjantai 25. marraskuuta 2011

Talvi Alanyassa

Näin tämä taas on jäänyt, kirjoittelu. Nyt päätin ottaa iisisti ja kirjoitella taas kuulumisia. Talvi on siis tullut tännekin. Päivisin vielä aurinko paistaa lämpimästi, mutta illat ovat jo viileitä, osittain jopa kylmiä. Elämä täällä Alanyassa on rauhoittunut suurimman turistimassan lähdettyä.
Tällä hetkellä turistit ovat lähinnä vanhempaa ikäpolvea, jotka ovat tulleet muutamaksi kuukaudeksi talvea pakoon kotimaastaan. Nämä ikäihmiset istuvat päivisin hotellien ravintoloissa tai kadunvarsien kahviloissa, urheimmat jopa viettävät päivänsä rannalla uiden ja aurinko ottaen. On myös muutamia perheitä ja nuoria "mökkiläisiä", jotka ovat tulleet nauttimaan leppoisaa lomaa loma-asunnoilleen.
Osa hotelleista ja ravintoloista ovat sulkeneet ovensa talvikauden ajaksi ja jokavuotiset rakennustyöt/korjaukset ympäri Alanyaa ovat alkaneet.

Yleisesti talvikaudella miehet viettävät aikaansa pelaten ja naiset kutoen.
Meidän päivämme yleensä kuluvat rantatietä kävellen, lasten leikkipuistoissa tai Alanyum ostoskeskuksessa. Illemmalla oleskelemme kotosalla tai vietämme aikaamme miehen serkun luona. Joskus kesän hektisen menon jäljiltä, tuntuu että aika käy tylsäksi, mutta toisaalta taas on tämä juuri sitä normaalia elämää. josta pitää osata vaan nauttia. Itse nautin pienistä asioista, kuten lämmöstä ja kauniista maisemista. Välillä voisin tuijottaa taivasta ihan vaan tuntíkausia, niin kaunis kuin se onkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti