maanantai 17. tammikuuta 2011

Kevään tuntua talven keskellä

Pitkästä aikaa palaillaan taas kirjoittelujen pariin. Aika on vierähtänyt kuin siivillä ja syksy vaihtunut talveen. Suomessa tuli vietettyä parisen kuukautta ja nyt uudeksi vuodeksi takaisin taas Alanyaan.
Suomessa vietetty aika oli antoisa ja kerrankin sai nauttia kunnon talvesta pakkasineen kaikkineen.

Täällä Alanyassa alkaa jo pikkuhiljaa päivisin olemaan kevään tuntua ilmassa, ja vihdoinkin sadepilvet ovat siirtyneet auringon tieltä. Päivisin on jo sen verran lämmin, että takkia ei tarvitse aina päälleen laittaa ja jokunen päivä sitten lämpömittari näytti lukemaa +23 vielä kuuden aikaa illalla. Kyllä silti iltaisin auringon laskettua on vielä lämpimästi puettava päälle, talvitakki ja hanskat ovat hyvät varusteet ja tietenkin pikkuneidillä myös pipo.
Kosteus kun saa ilman tuntumaan huomattavasti kylmemmältä. Sisätiloissa on pakko olla jonkinmoinen lämmitys, muuten saa varmasti palella! Yleisin lämmityskeino on puulämmitteinen "uuni" soba. Se asetetaan talveksi yleisemmin olohuoneeseen, jonka ansiosta koti pysyy mukavan lämpimänä. Itselle ei sobaa ole tullut hankittua, vaan ilmastointilaitteen lämmitystä käytetään ja odotetaan kauhulla seuraavaa sähkölaskua!

Tulimme Alanyaan Istanbulin kautta, sillä suoria lentoja Antalyaan ei tähän aikaan vuodesta Suomesta käsin tehdä. Lensimme Turkish Airlinesilla molemmat lennot, Istanbuliin ja Antalyaan, joten laukut tulivat onneksi suoraan perille Antalyaan. Muutoin matka alkoi hieman kurjissa tunnelmissa, sillä pikkuneidillä oli noussut kuume ja automatkalla Helsinki-Vantaalle neiti oksenteli muutamaan otteeseen, kuin myös lennolla Istanbuliin. Kuume tuntui vain nousevan ja iholle muodostui punaisia pikku pilkkuja. Oliko sitten kuumeen auheuttama reaktio vai vauvarokko kenties, sitä en osaa sanoa, mutta kolme päivää meni sitten pikkuneidin sairastaessa ja seuraavat kaksi päivää sairastin minä. Mutta onneksi niistä sairasteluista sitten päästiin.

Ihan mukavasti ollaan jo kotiuduttu taas tänne, vaikka välillä sitä kaipaakin Suomen lämpöisiä sisätiloja ja lämmintä vettä. Meillä kun täällä Alanyan kodissa on katolla vesitankki, jossa vesi sitten lämpenee auringon paistaessa. Sateisina päivinä ei lämmintä vettä niin ole saatavilla. Suihkussa onneksi on erillinen lämmitin, jonka avulla saadaan aina lämmintä vettä, mutta kylmällä vedellä astioiden tiskaus ei kyllä ole mitään herkkua. Sainkin tuossa jokin aika sitten kädet täyteen kipeitä rakkuloita, tiskatessani jääkylmällä vedellä astioita. Olenkin nyt harkinnut vakavasti astiapesukoneen ostoa.
Aina vaan olisi jotain hankintoja, kunhan vain olisi rahaa =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti