sunnuntai 1. elokuuta 2010

Alanyalife

Alanya on Turkin suosituimpia lomakohteita ja täällä kesäkuukausina väkiluku kasvaakin noin kolminkertaiseksi. Turistien lisäksi kesällä tänne saapuu turkkilaisia vähän joka puolelta Turkkia työtä tekemään ja ansaitsemaan elantoaan talvea varten. Siitä ehkä toisella kertaa enemmän kirjoittelen, mutta nyt pikaisesti Alanyan elämää ympäri vuorokauden.

Kesällä Alanya herää kuin talvihorroksesta. Kesäkuukausina ei ole päivää, jolloin ei olisi hulinaa ja vilskettä. Minusta tämä on ihanaa!!! Aina on jotain tekemistä ja katseltavaa.

Päivällä ihmiset loikoilevat rannalla tai hotellien uima-altailla. Alkuillasta ihmisvilinä on siirtynyt kaduille ja kauppoihin, sekä basaarialueelle, joissa työntekijät tekevät ahkerasti kauppaa ja turistit tinkaavat teekupposet kädessä. Ravintolat täyttyvät illalla ihmisistä auringon laskettua ja ihana valomeri syttyy pimeän tullen. Sataman discot heräävät eloon hieman ennen puoltayötä. Musiikki pauhaa ja ilo raikaa. Discoissa soi viimeisimmät kesähitit ja nostalgiset discokipaleet toinen toistaan mahtavemmalla volyymilla. Discojen sulkeuduttua nälkäiset bailaajat suuntaavat syömään dürümiä eli turkkilaista kebabirullaa, kanaa ja salaattia ohkaisen leivän sisälle käärittynä. Jos uni ei tule silmään vielä diskojen sulkeuduttua, on aina mahdollista jatkaa bailausta Auditorium discossa, jonne on satamasta ilmainen bussikuljetus. Siellä aina aamunsarastukseen on mahdollisuus tanssahdella. Aamulla taas heräillään kukin omaan tahtiinsa ja uusi päivä voi alkaa aamiaisen ja rantaelämän merkeissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti